Email:

info@xrey.be

Vakenstraat 99

3110  Rotselaar

klaar voor de job

waarom  kiezen voor ons?

Wat te doen bij een verkoop of verhuur van een woning?


Als u een huis verkoopt of verhuurt komt er heel wat op u af. Energieprestatiecertificaten, tankkeuringen , bodemattesten, plaatsbeschrijvingen, etc..... U weet niet altijd waar te beginnen en precies daarin kunnen wij u helpen!Tankkeuring


een mazouttank dient regelmatig gekeurd te worden. Zowel bij nieuwe als bestaande tanks is een periodieke tankcontrole vereist. Bovengrondse tanks moeten bij particulieren eenmalig gekeurd worden en bij bedrijven om de drie jaar. Ondergrondse tanks dienen om de twee of vijf jaar bij particulieren gekeurd te worden. Bij bedrijven is dat  om de twee jaar. Een goedgekeurde tank krijgt een conformiteitsattest en een groene dop of merkplaat met daarop het registratienummer van de technicus of milieudeskundige die de controle uitvoerde, de datum van de laatste tankkeuring en de datum van de volgende controle. Tanks die niet goedgekeurd zijn, krijgen een rode merkplaat. In een tank met een rode merkplaat mag een leverancier in geen geval brandstof leveren. Tankkeuringen zijn niet alleen een noodzaak voor je verzekering, ook voor uw veiligheid en het Mazoutfonds.

In het geval van een verkoop van een woning is een tankkeuring eveneens noodzakelijk.

Energieprestatiecertificaat

Wie een woning, appartement, studio, ... publiekelijk te koop of te huur aanbiedt, moet verplicht een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning. In advertenties voor de verkoop of verhuur moet onder meer de energiescore van de woning vermeld worden.

Welk EPC hebt u nodig?

U moet een geldig EPC hebben vanaf het moment dat u uw woning te koop of te huur aanbiedt. Een EPC is nodig per wooneenheid (woning, appartement, studio, ...)

EPC bij verkoop of verhuur van een woning met bouwaanvraag vóór 2006

10 jaar geldig


Een correct energieprestatiecertificaat is belangrijk en duidt aan of de woning al dan niet energiezuinig is. Tevens worden er tips gegeven om het energieverbruik van de woning te verbeteren. Het certificaat moet aanwezig zijn op het moment dat een woning te koop of te huur gesteld wordt. Boetes van 500€ zijn al uitgeschreven aan eigenaars die het certificaat niet konden voorleggen.


Plaatsbeschrijving


Wil je een omstandig en nauwkeurig verslag van je vastgoed? Het proces verbaal van plaatsbeschrijving, ook nulstaat genoemd, geeft een analytische en gedetailleerde weergave van de toestand van het onroerend goed op een bepaald tijdstip.  plaatsbeschrijving is wettelijk voorzien in art 1730-1731 BW en dient geregistreerd te worden op het regionale registratiekantoor.Bij de aanvang en einde van een huurceel

wat wij doen voor uuw administratie nodig voor verkoop of verhuur van uw woning in orde brengenvan plaatsbeschriiving tot de nodige keuringen. wij zorgen ervoor!

  • Consectetur the adipisicins.
  • Elusmos tempor incididun.
  • Labore consequa reprehene.
  • Ocaecas incupiae laborum.

bel ons:

0498123215